Repararea rapida cu alpinisti a termoizolatiei defectuoase, la etajele superioare

Repararea rapida cu alpinisti a termoizolatiei defectuoase, la etajele superioare

Reparatii termoizolatie – Cum, cu ce, de ce?

O termoizolatie exterioara cu polistiren este o lucrare de protejare a locuintei impotriva factorilor climatici, ce se presupune ca are o durata de viata prelungita. Exista insa situatii in care lucrul nu este facut ca la carte si incep sa apara problemele…

  1. alpinisti_termoizolatieNu ati utilizat polistiren de calitate. Fatadele se vor acoperi intotdeauna cu polistiren expandat, cu grosime de 10 cm (nu mai putin!), densitate de 15 kg/m, rezistenta la compresiune de 80 N/mm. Aplicarea polistirenului trebuie sa se faca „tesut”, tip caramida, cu latura mai lunga paralela cu solul. Placile se monteaza in cordon continuu, altfel se rup.
  2. Adezivul…o problema. Adezivul trebuie folosit si el in cantitati generoase, minim 12-14 kg/m. Si alegeti unul de calitate, nu tocmai pe cel mai ieftin, altfel riscati sa apara goluri, denivelari, desprinderi. Apoi, trebui sa verificati daca lucratorul aseaza cu trebuie plasa de armare, suprapusa peste stratul urmator cu minim 10 cm, pentru a oferi rezistenta!
  3. Tencuiala, foarte importanta. Cele mai mari greseli se fac la acest capitol. Daca exista zone in care se aplica prea multa sau prea putina tencuiala, pornind de la aceste puncte se vor crea fisuri care scad rezistenta sistemului de termoizolare si duc in timp la degradarea fatadelor.
  4. Aveti grija si la dibluri! Diblurile trebuie sa aiba dimensiunea potrivita, altfel nu vor rezista la actiunea vantului si se vor desprinde. Daca folositi unele prea scurte, nu se vor prinde corect, lucru ce va afecta rezistenta in timp.

Ce probleme pot aparea?lucrari_termoizolatie_alpinisti_utilitari

Facand un mic sondaj de opinie printre cateva persoane ce s-au plans de calitatea proasta a lucrarii de termoizolare cu polistiren, am putut observa doua probleme majore: apa si pasarile.

Nu putini se plang ca in anotimpul ploios si in anotimpul rece au mari probleme cu peretii umeziti si igrasia. Ori acest lucru nu ar trebui sa aiba lor daca peretii sunt protejati de un strat de polistiren. De ce apare, insa, aceasta problema? Din varii motive: muncitorii contractati nu au folosit un adeziv de calitate si placile de polistiren nu s-au lipit cum trebuie intre ele, stratul de tencuiala a crapat si a permis apei sa intre, polistirenul nu a avut densitatea si grosimea potrivite etc.

In ceea ce priveste cea de-a doua problema regasita – pasarile -, sa nu va ganditi ca blocurile si casele au fost atacate de pasarile lui Hitchcock! Nu, uneori nu este nevoie decat de o singura cioara pentru a face o paguba de cateva sute de lei. Sunt multe cazurile in care oamenii se plang ca pasarile gauresc tencuiala si mananca polistirenul, lasand in urma gauri nu doar inestetice, cat si daunatoare peretilor izolati. Desigur ca putem si aici sa dam vina pe muncitori, pe lucrul de mantuiala ori pe materialele de proasta calitate, insa mai intai trebuie sa gasim solutii!alpinisti_utilitari_termoizolatie

In niciunul dintre cazurile enumerate nu va vor fi de ajutor nervii, rugaciunile sau sperietorile de ciori agatate la geamuri. Daunele trebuie reparate, cu costuri minime, bineinteles, caci doar ati investit destul in izolarea locuintei. Acum intervine si rolul unor alpinisti utilitari bine pregatiti, cu bogate cunostinte in constructie si zidarie.

Reparatii termoizolatie cu alpinisti utilitari – O solutie rapida si eficienta!

Sa presupunem ca locuiti la etajul 7 al unui bloc si aveti o problema cu gaurile facute de pasari in izolatie. Sa instalati o schela si sa angajati o echipa de muncitori sunt masuri inutile, caci veti plati mai multi bani decat este nevoie si va dura mai mult. Apeland, insa, la alpinisti utilitari veti scuti din costuri si din timp: tot ce trebuie sa faca ei este sa coboare pe coarda pana la nivelul unde sunt problemele, sa acopere gaurile cu un adeziv de calitate si sa aplice tencuiala decorativa sau vopseaua lavabila aplicata deja pe perete. Rapid, simplu, eficient!

Echipa noastra de alpinisti, cu o experienta de peste 7 ani in domeniu, va pune la dispozitie o variata gama de servicii si va ofera garantia lucrului bine facut! Ne puteti contacta la numarul de telefon 0799.10.20.30 sau pagina noastra de Facebook: https://www.facebook.com/alpinistiutilitaripitesti/.